Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0341 - 432538
  • info@vanzandbergenadvies.nl
  • 0341 - 456344
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0341 - 432538

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekverstrekker een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

 

Hypotheekverstrekkers geven een korting op hypotheken met NHG, omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaaren een kwijtschelding volgen van de restschuld(en) na verkoop.

 

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

NHG wordt maximaal verstrekt over een hypotheekschuld van € 245.000. Dit bedrag is inclusief meegefinancierde kosten voor het kopen van het huis. De hypotheek moet te verstrekken zijn conform de acceptatievoorwaarden van NHG. In veel gevallen zal de hypotheekverstrekker strengere normen hanteren.

 

Wat zijn de kosten van NHG?

Bij het aangaan van de hypotheek moet er eenmalig een vergoeding worden betaald. Deze vergoeding bedraagt 1% van de totale hypotheekschuld. Gezien het rentevoordeel van NHG, verdient u deze kosten binnen korte termijn weer terug. 

 

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Klik op de contact button aan de rechterzijde en neem snel contact met ons op.