Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0341 - 432538
  • info@vanzandbergenadvies.nl
  • 0341 - 456344
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0341 - 432538

 

 

 

Meestal wordt de verkoop van een woning door een verkoopmakelaar uitgevoerd. Veel kopers denken daarom dat zij de aankoop van de woning dan wel zelf kunnen regelen. Ze gaan er vanuit dat de vraagprijs van de woning reëel is, dat de woning in goede staat is en dat de belangen van de koper gewaarborgd zijn.

Maar niets is minder waar! De verkopend makelaar is ingeschakeld door de verkoper en behartigt dan ook uitsluitend de belangen van de verkoper. De belangen van de verkoper kunnen haaks staan op de belangen van de koper.

 

Deskundige aankoopbegeleiding

De Gecertificeerd aankoopbegeleider is een specialist in de begeleiding bij de aankoop van een woning. De titel Gecertificeerd aankoopbegeleider is beschermd, en mag uitsluitend gevoerd worden door adviseurs die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Gecertificeerd aankoopbegeleiders zijn hypotheekadviseurs die worden getraind in alle aspecten van het aankoopproces, van de eerste bezichtiging tot de overdracht van de woning bij de notaris. Middels verplichte permanente educatie wordt de kennis van de  Gecertificeerd aankoopbegeleider jaarlijks up-to-date gehouden.

Na het behalen van het certificaat mag de adviseur zich Gecertificeerd aankoopbegeleider noemen en zich laten toevoegen aan het diplomaregister Gercertificeerd aankoopbegeleider. Dit register is te vinden op www.aankoopbegeleider.nl.

 

Wat doet een Gecertificeerd aankoopbegeleider?

De Gecertificeerd aankoopbegeleider:

- bezichtigt samen met de koper de woning; 

- onderzoekt of er sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken;

- geeft aan wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is; 

- onderzoekt de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel;

- bepaalt de waarde van de woning en bespreekt de onderhandelingsstrategie met de koper;

- voert namens de koper de onderhandelingen over de voorwaarden en de prijs; 

- zorgt ervoor dat de belangen van de koper zijn gewaarborgd en de voor de koper van belang zijnde bepalingen worden opgenomen     in de koopovereenkomst;

- inspecteert de woning vóór de overdracht en begeleid de koper tot en met de levering van de woning bij de notaris.

  

Het juiste advieskantoor!

Omdat onze hypotheekadviseur tevens Gecertificeerd aankoopbegeleider is, kunt u nu alle zaken onder één vertrouwd dak regelen. Dat is wel zo handig!

Heeft u een mooie woning op het oog. Twijfel niet, en neem snel contact met ons op om u deskundig te laten begeleiden. U kunt ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor u!

Een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op!