Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0341 - 432538
  • info@vanzandbergenadvies.nl
  • 0341 - 456344
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0341 - 432538

Zorgpremie 2008

'Zorgverzekeraars Nederland' stelt, dat de zorgpremie voor 2008 niet fors omhoog zou hoeven. Weliswaar zal de premie voor de aanvullende verzekering wellicht iets stijgen, maar door het afschaffen van de 'no-claim-regeling' zou de basispremie met enkele tientjes omlaag kunnen.

No-claim
Volwassenen die geen gebruik maken van zorg krijgen nu aan het einde van het jaar maximaal eur.255.00 terug. De administratieve lasten van die regeling bedragen eur.80.00. Nu die regeling straks vervalt, zou er ruimte bestaan voor premieverlaging. 

Gestegen kosten
Inmiddels is echter ook bekend geworden, dat de afgelopen tijd Nederland veel vaker een beroep op gezondheidszorg heeft gedaan, dan door het Kabinet werd verwacht. Op grond daarvan lijkt het aannemelijk, dat de premies voor 2008 toch zullen gaan stijgen.

Eigen risico
In plaats van de no-claim-regeling komt er volgend jaar een eigen-risico-regeling van eur.150.00 per volwassene. (hiervan blijven de chronisch zieken en gehandicapten uitgezonderd). De administratieve lasten van die nieuwe regeling zullen eveneens van invloed zijn op de premie.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 27-08-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.