Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0341 - 432538
  • info@vanzandbergenadvies.nl
  • 0341 - 456344
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0341 - 432538

Huizenprijzen gedaald

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning is het vierde kwartaal van het vorig jaar gedaald met 2,5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Volgens voorlopige cijfers betekent dit, dat over heel 2008 de prijzen met 1,8% zijn gedaald tot gemiddeld 233.000 euro. 

Huizen staan langer te koop
In het afgelopen kwartaal daalden niet alleen de prijzen. Ook het aantal transacties daalde fors. Slechts 26.900 woningen verwisselden van eigenaar, tegen 37.000 in hetzelfde kwartaal van 2007. De tijd dat een gemiddelde woning te koop staat, is nu opgelopen tot 84 dagen.

'De woningmarkt is een vertrouwensmarkt en door alle negatieve berichtgeving over de economische vooruitzichten wacht een deel van de consumenten liever even af met het kopen van een woning. Dit heeft een drukkend effect op de prijzen'', aldus NVM-topman Ger Hukker in een toelichting.

Dure woningen extra getroffen
Vooral dure woningen zijn moeilijker verkoopbaar. In het goedkopere segment zijn de negatieve effecten minder voelbaar. De makelaarsorganisatie herhaalde de eerder afgegeven verwachting dat de huizenprijzen dit jaar gemiddeld met ongeveer 5 procent zullen dalen.

''Hoewel op dit moment moeilijk te voorspellen, verwacht de NVM dat de prijzen zich in het goedkopere segment zullen handhaven. In het midden- en hogere segment zullen de prijzen nog onder druk blijven staan'', aldus de NVM.

Stijging
Hukker stelt dat de huizenprijzen uiteindelijk wel weer zullen gaan stijgen. Het bezit van een eigen huis is volgens hem op de langere termijn altijd een prima belegging gebleken, met fors meer rendement dan je op een spaarrekening zou krijgen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-01-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.